Istotą projektu było eksplorowanie bogactwa wymienionych w tytule środowisk pod kątem znalezienia nowych źródeł pożywienia oraz nieznanych smaków i aromatów.
W procesie brała udział grupa uformowana z szefów kuchni, naukowców z Wydziału Żywienia Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, studentów, rolników, fotografów, filmowców, dźwiękowców, rzemieślników, architektów oraz barmanów i baristów. Przez cztery miesiące uczestnicy uczyli się od siebie wzajemnie i budowali relacje oparte na pracy badawczej.
Budżet przedsięwzięcia był praktycznie zerowy – użyte produkty pochodziły z okolic Wrocławia i zostały zebrane własnoręcznie przez uczestników projektu w lasach i na łąkach, bądź też ofiarowane przez rolników. Finał wydarzenia stanowiła uroczysta kolacja zorganizowana w patio Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Dziennik projektu opublikował Magazyn Kukbuk.
Meadows
Forests and fields
Showreel
Między łąką a lasem
Między łąką a lasem
Showreel
Paweł Kosuń
wizualizacja
Wytwórnia Filmów FTT
producent