top of page

Projekt

Korzeń - studium przypadku

2017©

Zziębnięte ręce ciasno usadzonych gości spotykały się ze sobą na podgrzewanych cegłach, dając poczucie bliskości. Smaki, dym z pieców, muzyka, naczynia, otoczenie, przyroda, opowieści członków FTT o procesie i historiach rodzinnych dostarczyły gościom szerokiego spektrum doznań.

Finał projektu był całodniowym wydarzeniem, które miało miejsce na terenie dwustuletniego gospodarstwa w Karkonoszach. Po śniadaniu goście zostali zabrani na wyprawę do lasu, gdzie odbyły się ćwiczenia relaksacyjne. Następnie w zaimprowizowanej sali kinowej wyświetlony został nasz autorski film „Korzeń”, a po projekcji rozpoczęło się przyjęcie. Jedzenie przygotowano starodawnymi metodami w pięciu piecach plenerowych oraz wędzarni. Energetycznym centrum wydarzenia było podziemne palenisko, produkujące dym do wędzarni oraz ciepło do systemu ogrzewania.

Community

roots

NEXT

Food art

Cookies

bottom of page